Erasmus Vizesi

Erasmus Vizesi

 Erasmus programı, Avrupa Birliği üye ve aday ülkelerin ülkeler arasındaki bağları geliştirmek adına başlattıkları bir öğrenci değişim programıdır. Öğrencilerin yurtdışında eğitim almak, staj yapmak ve iş imkanlarını artırmalarından dil becerilerini geliştirmelerine kadar pek çok fayda kazandıkları bir programdır. 
Erasmus vizesinin diğer bir amacı da ülkeler ve üniversiteler arası eğitim seviyesinin dengelenmesini sağlamaktadır. Erasmus vizesi başvurunda gerekli şartlar arasında;
Okuduğunuzun bölümün Erasmus programına dahil bir bölüm olması gerekmektedir. Lisans, Önlisans, Yüksek Lisans, Doktora Öğrencisi olmanız gerekmektedir.Not ortalaması eğitim görülen okulun kriterlerinin üzerinde olması gerekmektedir ve erasmus kontenjan sıralama sınavına girilmesi gerekmektedir.
Erasmus programına dahil olan ülkeler ise ; Almanya, İtalya, Belçika, Bulgaristan, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, İrlanda, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Makedonya, Avusturya, Polonya, Romanya, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Türkiye, İzlanda, Norveç, Kıbrıs ve Lihtenştayn.

 

    İletişim

    Soru Sor
    Merhaba;
    Size nasıl yardımcı olabiliriz ?
    09:00-18:00 Saatleri arasında hizmet vermekteyiz.
    Destek Hattı